Zenekar Előzmény, avagy hogy alakult meg a RGB (Retro Garázs Band)

Kép

2010-től bővíteni fogom zenével kapcsolatos tevékenységemet.

Ezelőtt 30-35 évvel, mikor én Szegeden a KLIKK zenekarban szólógitároztam, mellékesen oktattam néhány sándorfalvi srácot a zenekarban előforduló minden hangszerre. Ez annyira sikeresnek bizonyult, hogy szerveztünk egy együttest a lelkes fiatalokból. Sok jó bulit megcsináltunk az akkori közönségnek, és a népszerűségünk oka nem a zenetudás volt, hanem az, hogy a közönséggel haveri, baráti kapcsolatokat ápoltunk, és faluhelyen a gitározás még kuriózumnak számított. (70-es évek) Néhány év zenélés után mint mindenbe, ebbe is beleszólt a katonaság. A zenekar ahogy felfutott, meg is szünt.

 

Kép

 

De most, 2009-ben a dobosunknak az az ötlete támadt, hogy  támasszuk fel az egykori együttest, és már csak nosztalgiából is zenélgessünk, majd meglátjuk mi lesz. Én, mint oktató, menedzser felkaroltam az ötletet és lássatok csodát, működik a dolog. Ezen felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy 2010-től komolyabban foglalkozunk a zenével, hátha el tudunk odáig jutni, hogy Sándorfalva lakosságát, mint közönséget érdekelni fogja az élő retro zene, és esetleg évente néhány fellépéssel be tudjuk vonni a közép és idősebb korosztályt  a bulizásba...hátha kimozdulnak az "elefántcsont tornyaikból"!

Ehhez természetesen támogatást várunk Sándorfalva önkormányzatától is, mert ezt a munkát próbaterem és felszerelés nélkül nem lehet hatékonyan végezni.

Képzeljétek el...Sándorfalván megszűnt a  gitárzenekarom (2011 eleje). Tóbb oka is van: először is mint együttes nem tudtunk tovább fejlődni, mert volt olyan tag, aki már akkor elérte a zenei maximumot, amikor elkezdtük az együtt próbálást. A másik gond a próbálási lehetőségekben mutatkozott, ugyanis csak hétvégére tudtuk szabaddá tenni magunkat a rendes munkák miatt, de a MŰV-ház ezt nem volt hajlandó tolerálni, és nem nyitották ki csaknekünk a "kultúrt" szombat vagy vasárnap (lelkük rajta).

De!

Alig hogy elváltunk egymástól az előző zenekarral, felkérést kaptam egy szatymazi "fél" együttestől, hogy ismerve a helyzetemet...nem-e elmennék hozzájuk szóló gitárosnak, mert a billentyűsük "lepattant", és nem szeretnék abba hagyni. Természetesen elvállaltam, és azóta is nagyon jókat próbálunk egy szatymazi garázsban. Mindez, 2011 közepén történt. Végül is nem volt semmiféle stílusváltás, mert ugyanazokat a "régi" nótákat gyakoroljuk, mint az előző bandában, és a tagok az én korosztályom. Remélem az idén már be is tudunk mutatkozni a közönségnek!

Örülök, hogy "megtalált" ez a lehetőség!

Most 2012 vége van, és nagyon ígéretesen alakul a GRB zenekar (Garázs Retro Band) karrierje. Több helyen felléptünk már, a repertoárunkat állandóan bővítjük.

Jó kis zenekar lesz ez!!! 

grb-sf-045.jpg

grb-sf-021.jpg